Om oss

Där det sörmländska landskapet möter Östersjön ligger Kulturcentrum Järna. I den vackra trädgården med anor från Bruno Liljefors ligger en mötesplats för antroposofisk konstterapi. Ekoasen erbjuder en rofylld miljö för kropp och själ och väl värd ett besök sommar som vinter.

Yrket konstterapin går inte under hälso- och sjukvårdslagen. Men vi är medlemmar  i den professionella yrkesföreningen FAKT – Förening för Antroposofisk Konstterapi och följer deras etiska rekommendationer och förhållningsregler för att säkra patient/klient säkerheten.

Susan Bäucke-Kollem

Jag är diplomerad konstterapeut och driver Konstterapi SBK. Jag erbjuder konstterapi för människor i alla åldrar och livssituationer.

Vid 48-års ålder bestämde jag mig för att följa en dröm om att studera konstterapi. Detta blev en naturlig uppföljning av mitt arbete som Waldorflärare, läkepedagog och socialterapeut.

Utbildningen i Järna och praktiktiden på sjukhuset Havelhöhe i Berlin är grunden till min verksamhet. Mitt mål är att skapa förutsättningar att du kan se sammanhang, dina styrkor och svagheter.

Ingenting är givet i det konstnärliga samarbetet och i varje individuellt möte får vi möjlighet att utvecklas som människor.

Christine Loser

Jag är diplomerad konstterapeut sen 2005 och arbetar främst med de kreativa arterna målning, teckning och modellering.

Intresset för konstterapi väcktes då jag själv gick i terapi och ledde  till att jag utbildade mig på Rudolf Steiner Seminariet i Järna och genomförde min praktik på Ita Wegmann Kliniken i Schweiz.

Jag ser konstterapin som ett verktyg för att locka fram skaparlusten hos mina klienter. Som terapeut kräver det av mig att jag ser varje människa som en individ med hans eller hennes egna möjligheter och förmågor.

Ett terapiförlopp är oförutsägbart och det är mycket spännande att se den kreativa utvecklingen och den inre resan ta form.

Tema av Daniel Tängerfors